Soms gewoon doen! Toegeven aan een snack attack

Geplaatst op: 8 oktober 2015

Soms heb je weleens het idee dat sommige meisjes in de sportschool nooit een dagje cheaten. Geloof me iedereen heeft weleens zin in zo’n lekkere vette bitterbal of een reep chocolade. Nu ik erover schrijf krijg ik er zelf eigenlijk ook wel zin in. Gelukkig heb ik goed nieuws voor alle vrouwen die weleens zin hebben in zo’n lekkere snack. Af en toe cheaten is namelijk goed voor je lichaam en geest! Zelfs als je een zwaar dieet volgt, mag je best weleens een dagje overslaan en lekker eten waar je zin in hebt. Dit is absoluut niet schadelijk voor je lichaam of je lichaamsvet. Sterker nog! Ik las laatst dus dat het goed kan zijn voor je progressie!

Waarom moet je af en toe cheaten?

Als je een voedingsschema hebt, dan voelt dit soms niet zo afwisselend als je gewend bent. Er komt gewoon een moment dat je geen dieet meer kan zien. Als ik vervolgens eenmaal los ga, dan kom je er gewoon niet meer onderuit. Je kan niet meer stoppen met eten en je voedingsschema is ver te zoeken. Plan daarom af en toe een cheatdag in. Dit kan één keer per 2 weken en je merkt ineens dat je jouw schema veel beter kan volhouden. Doordat je zo enorm uitkijkt naar je cheatdag blijft het de moeite waard om tussendoor niet te cheaten! Door af en toe te cheaten kan je ook je stofwisseling een boost geven. Je lichaam kan namelijk gaan wennen aan een gezond eetpatroon. Je lichaam wordt hierdoor lui en dit moet je natuurlijk voorkomen.

Laat het niet uit de hand lopen met een cheat week!

Oké zo’n cheat dag is natuurlijk heerlijk, maar laat het niet uit de hand lopen door er een complete cheat week van te maken. Zorg ervoor dat je meerdere porties maakt als je last krijgt van honger en beheers jezelf. Zelfbeheersing is de basis van een gezonder leven en voor veel mensen is dit erg lastig. Probeer ook langzaam te eten want pas na 20 minuten krijg je een seintje dat je verzadigd bent. Pak ook direct de draad weer op na je cheat, zodat je cheat niet groter uitpakt. Met deze tips mag je best een keer zondigen!

© 2016-2024 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners