Raak je verstopt van bananen?

Geplaatst op: 22 oktober 2015

Van bananen wordt vaak beweerd dat ze de hele boel verstoppen. Maar dit is in tegestelling tot veel van ons denken helemaal niet waar! In bananen zitten namelijk heel veel vezels welke juist heel erg goed voor je darmen zijn. Hoewel onrijpe bananen wel de nodige darmproblemen kunnen veroorzaken.

Bananen bevorderen de stoelgang

In bananen zitten zoals hierboven al genoemd veel vezels welke onveranderd in de dikke darm aankomen. Hier worden deze vezels bewerkt door de darmbacteriën waardoor bepaalde stoffen vrij komen die de darmbeweging stimuleren.

Een onrijpe banaan bevat alleen veel onverteerbare zetmeel. Deze zetmeel kan er alleen voor zorgen dat er gassen vrij komen die soms buikpijn en windergheid kunnen veroorzaken. Dit betekend dus niet dat je er verstoppingen door krijgt!

Eet gerust elke dag een banaan

Je kan gerust elke dag een banaan eten! Bananen zitten vol kolydraten, Vitamine A en bètacaroteen. Deze laatste is goed voor groei, weerstand en ontwikkeling. Zeker bij kinderen zijn groei en ontwikkeling erg belangrijk en is banaan dus een erg nuttig voedingsmiddel. Ook als je ijzertekort hebt is een banaan een echte aanrader. Banaan zit namelijk vol met ijzers en zorgt voor een goede basis als jij te kort hebt aan ijzers.

© 2016-2024 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners