Pijnlijk brandend gevoel in de vagina tijdens of na het vrijen: oorzaken en oplossingen

Geplaatst op: 18 juni 2018

Veel vrouwen hebben er helaas last van. Wat een van de meest fijne ervaringen zou moeten zijn is dat niet omdat er pijn gevoeld wordt tijdens de daad. In dit artikel gaan we uitleggen wat zijn de meest voorkomende problemen, aanstippen van enkele oorzaken en last but not least hoe kunnen we soelaas verkrijgen?

Het is erg spijtig want er ontstaat al snel een vicieuze cirkel. Door de pijn krijg je minder zin in seks. Daardoor raak je minder opgewonden. Minder vochtig, eventueel nog meer pijn. Uit deze vicieuze cirkel moeten we dus ontsnappen. Want na verloop van tijd kan het zelfs zo zijn dat zin in seks compleet verdwijnt. En je kan dan je gehele seksleven dus vaarwel zeggen. Dat moeten we niet hebben.

Er zijn vele mogelijke problemen. In dit artikel van vandaag behandelen we alleen ‘pijnlijk brandend gevoel’. Lees tevens dit uitgebreide artikel over pijn na vrijen voor meer uitleg over andere mogelijke problemen.

De branderige pijn is getypeerd door deskundigen als een oppervlakkige pijn. Vaak voelt men deze pijn tijdens het urineren. Zelfs alledaagse dingen als zitten op de bank of op de fiets boodschappen doen kan een pijnlijke aangelegenheid worden door dit probleem. Het komt vooral veel voor bij vrouwen in de twintig, begin dertig of juist vrouwen nabij de overgang leeftijd.

Goed er zijn globaal drie oorzaken aan te wijzen voor oppervlakkige pijn. De primaire oorzaak is doorgaans onvoldoende vochtigheid. Je bent nog niet opgewonden genoeg blijkbaar. Wij vrouwen hebben tijd nodig om ‘aroused’ te worden. Het is niet zoals bij mannen waarbij de penis van het ene op het andere moment stijf is en ‘ready to go’. Te snel de daad willen doen is dus oorzaak nummer 1 omtrent dit probleem. Een oplossing is voldoende tijd nemen. Voorspel met name dan. En koop een glijmiddel in een erotiek winkel.

Dan is er nog bewust of onbewust aanspannen van de bekkenbodemspieren want angst voor seks. Hierdoor ontstaat dus die eerder besproken vicieuze cirkel. Door oorzaak nummer 1 te voorkomen kan oorzaak 2 ook bestreden worden. Laat het dus niet zover komen. Ten derde, de overgang is vaak een oorzaak van de oppervlakkig pijn. Het spijt ons, maar hier hebben we geen oplossing voor. Behalve ook in dit geval, neem de tijd, haastige spoed is zelden goed. En een glijmiddel kan wonderen verrichten dus vergeet dat vooral niet.

© 2016-2024 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners