Op wijnreis door de Provence in oktober.

Geplaatst op: 2 oktober 2015

Ik vind het heerlijk om af en toe te genieten van een heerlijk glas rode wijn. Als er één plek op de wereld is waar het echt genieten is van wijn, dan is het wel Frankrijk. De Franse wijnen zijn natuurlijk al jaren een pluspunt. Vorig jaar besloot ik daarom een wijnreis te maken naar de Provence. Ik beleefde mijn reis in oktober en ik was aangenaam verrast door het weer. In Nederland was het vorig jaar rond deze tijd echt herfst geworden. Terwijl de regen met bakken uit de hemel viel zat ik in 25 graden tussen de wijnvelden. Qua weer is zo’n reis dus echt een aanrader in de Provence in oktober!

Oogsten in oktober.

In oktober beginnen ze in de Provence met het binnenhalen van de verse oogst. Het is natuurlijk heel bijzonder om te zien. Ik ben tijdens deze periode de speciale wijnroute gaan rijden. Je ziet hier dagelijks complete families die samen met de hand de druiven plukken. De enorme druiven die geoogst werden waren voor mij vooral heel opvallend. Ik had ze persoonlijk iets kleiner verwacht, zoals je ze weleens tegenkomt in de supermarkt.

Een glas rode wijn op zijn tijd mag best.

Natuurlijk zit in alcohol altijd een hoop calorieën. Ondanks het aantal calorieën mag je op zijn tijd best een glas rode wijn drinken. Rode wijn is namelijk goed voor je hart- en bloedvaten. Nog een pluspunt is dat een heerlijk glas wijn me helpt ontspannen. Toch wil ik niet dat mijn sportieve prestaties voor niets zijn geweest. Ik zorg er dus altijd voor dat ik alleen in het weekend een fles wijn opentrek en uiteindelijk slechts 4 glaasjes drink.

Chateau de Berne

Eén van de meest indrukwekkende wijnhuizen tijdens mijn bezoek aan de Provence was Chateau de Berne. Het 18e eeuwse landgoed is gigantisch en alleen over de oprijlaan doe je al 10 minuten. Het is mogelijk om hier te verblijven in een hotel of om gewoon eens te kijken op een gigantisch wijnlandgoed. Je kan hier vrijblijvend wijn proeven en natuurlijk ook meteen flessen inkopen. Ben je een liefhebber van een zoete rosé? Ik ben zelf persoonlijk helemaal verliefd op de Wild Pig. Helaas is die in Nederland nergens verkrijgbaar en baal ik ervan dat ik niet meer flessen heb meegenomen. Ga gerust zelf eens kijken aan de Route de Salernes in Lorgoues, Provence.

© 2016-2024 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners