Ons lichaam schreeuwt om vetten

Geplaatst op: 15 september 2015

Een wit broodje met hagelslag en roomboter. Heerlijk als je het mij vraagt en ik eet het dan ook wel eens, maar dan op een speltbroodje. Vele zullen beweren dat de roomboter hier de grootste boosdoener is, maar wat nou als dit juist het tegenovergestelde is? Roomboter zit namelijk vol goede vetten en zolang je hier een normale hoeveelheid van neemt, zal je lichaam dit alleen maar toejuichen.

Vetten en vrouwen zijn als water en vuur en dat is ook meteen het probleem. Vet is gezond & goed! Iedereen zou dagelijks voldoende vetten in moeten nemen om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te krijgen. Bekijk hieronder waarom je lichaam vetten nodig heeft.

  1. Je lichaam gebruikt vetten om energie op te bouwen. Maarliefst 20 tot 40% van je energie komt voort uit vetten.
  2. Bepaalde vitaminen (A, D, E en K) worden opgelost in onze vetten. Neem je niet voldoende vetten dan neemt onze lichaam ook deze vitaminen niet op.
  3. Heb je een droge huid, breken je haren af of heb je het altijd koud? Dan schreeuwt jou lichaam om vetten. Wees niet bang om vetten te eten, want je lichaam heeft ze nodig om zich te onderhouden.
  4. Betere vertering; Vetten zorgen ervoor dat eiwitten beter verteren. Bovendien verteerd het langzamer waardoor je langer een verzadigd gevoel houdt (minder tussendoortjes!)
  5. Depressies voorkomen! Er blijkt uit onderzoek dat consumptie van omega 3 vetten (zoals vis) depressies tegen kunnen gaan.
  6. Vetten beschermen kwetsbare organen.
© 2016-2024 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners