Met deze gezonde tussendoortjes heb je nooit spijt

Geplaatst op: 28 oktober 2015

De pepernoten liggen weer in de schappen en ik begin meteen weer met mijn ongezonde tussendoortjes. Helaas kan dit niet zo blijven dus ben ik maar weer eens op zoek gegaan naar gezonde tussendoortjes. Natuurlijk deel ik meteen de resultaten zodat u precies weet welke tussendoortjes ideaal zijn om te nemen bij een lekkere trek. Ze zorgen ervoor dat je geen hongergevoel meer hebt en dat je vitamines binnenkrijgt!

Haal fruit in huis.

Ik zorg eigenlijk altijd dat ik fruit in huis heb. Als ik dan zin krijg in iets wat lekker fout is dan probeer ik mijn trek op te lossen met fruit. In fruit zit vaak natuurlijke suikers die niet schadelijk zijn, maar wel de maag vullen. Uiteraard zitten er ook nog vitamines in fruit die weer bijdragen aan je gezonde voedingspatroon.

Eet eens noten, maar met mate.

Noten zitten bomvol calorieën, maar ook met vitamines die je nodig hebt. Sommige vitamines komen bijna alleen in noten voor. Je hebt ze dus nodig om gezond te leven en ze vullen je trek al snel. Eet gerust eens een paar vers gebrande noten en het liefst niet gebakken in olie. Eet ze wel met mate om de hoeveelheid calorieën te beperken. Of rooster eens zelf pinda’s je kan dan zelf bepalen hoeveel calorieën erin zitten. Daar komt nog eens bij dat je huis heerlijk begint te ruiken naar een notenkraam!

Popcorn, voor een foute avond.

Wil je lekker fout doen? Maak eens zelf popcorn van maïs. Je kan zelf de hoeveelheid zout of zoetstoffen beperken en het tussendoortje is een stuk gezonder, dan een zak chips. Je hebt zo het idee dat je iets lekkers eet zonder dat je echt fout bezig bent. Ik heb het natuurlijk niet over de kant en klare zakken want deze zitten bomvol calorieën. Binnen een paar minuten maak je eenvoudig zelf gezonde popcorn van maïs.

Zelfgemaakte chips uit de oven.

Heb je zin in chips? Zelfgemaakte chips kan je lekker gezond bereiden uit je eigen oven. Schil bijvoorbeeld aardappels of groente in dunnen plakken en bak ze even op de ovenplaat in 15 a 20 minuten gaar. Je hoeft alleen een klein beetje olie toe te voegen en je hebt gezonde chips uit de oven!

© 2016-2024 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners