Mag ik alcohol drinken als sporter?

Geplaatst op: 7 oktober 2015

Ik heb al eens eerder gezegd dat ik het heerlijk vind om af en toe een lekker glaasje rode wijn te drinken. Helaas hoor ik regelmatig dat alcohol echt een no-go is. Dat het je complete resultaat in de sportschool omver kan gooien. Natuurlijk wil ik graag resultaat blijven boeken en aan de andere kant wil ik ook graag mijn glaasje rode wijn drinken. Ik vroeg mezelf dus af of één glaasje echt zoveel kwaad kan. Reden genoeg om hier eens in te duiken, zodat ik weet of ik kan blijven genieten van mijn favoriete drankje.

Waarom is alcohol schadelijk voor je sportprestaties?

Als je een glaasje alcohol drinkt, dan tast dit altijd je lever aan. Nou kan je lichaam heus wel tegen een stootje, maar je stofwisseling wordt hierdoor flink op hol geslagen. Je stofwisseling is van belang voor het opbouwen van spiermassa. Door het drinken van alcohol kan de opbouw van spiermassa achteruit gaan. Het bevordert dus niet bepaalt je conditie en vet afbraak. Gelukkig hebben we het hierbij wel over overmatig alcohol gebruik.

Af en toe een glaasje rode wijn kan geen kwaad.

Voor mij was dit de opluchting van de week om te lezen. Af en toe één of twee glaasjes rode wijn kan geen kwaad. Zolang het niet uit de hand loopt gooi je niet je complete trainingsschema door de war. Wetenschappers beweren zelfs dat je best een glaasje mag drinken vooral als je dit doet op een trainingsdag. In alcohol zitten ook altijd een hoop koolhydraten en deze kan je direct verbranden in de sportschool. Je hebt dus een echte win-win situatie!

Sla de vette hapjes wel over naast je glaasje alcohol.

Het is wel slim om je glaasje rode wijn niet te combineren met vette snacks. Het is tevens een aanrader om een alcohol te drinken die zo puur mogelijk is. Helaas valt mijn rode wijn hier niet onder, maar niet getreurd. In rode wijn zitten ook een heel hoop andere goede stoffen die je weer niet tegenkomt in pure alcohol zoals wodka en tequila. Overigens mag je dus nog wel steeds een shots party houden op je verjaardag!

© 2016-2024 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners