Maak een echte Power smoothie met banaan en spinazie.

Geplaatst op: 24 september 2015

Na het sporten kan je best wat extra eiwitten gebruiken. Eiwitten zorgen ervoor dat je spieren sneller herstellen na een actieve dag in de sportschool. Je hebt zo minder snel last van spierpijn en je kan weer sneller een sportprestatie neerzetten. Heb je na het sporten wel zin in een snack? Maak dan deze power smoothie als after workout snack. Je maag is zo snel gevuld en je krijgt geen zin in andere foute snacks. Geloof me het is mij ook weleens overkomen dat ik alsnog een zak chips opengemaakt heb, na het sporten. Met een banaan en spinazie smoothie kan je dit voorkomen.

Voeg wat eiwitpoeder toe aan je smoothie.

Heb je geen zin in het hongergevoel na het sporten? Ik heb een handige tip voor je om deze power smoothie nog beter te maken. In vrijwel iedere sportvoeding winkel wordt eiwitpoeder verkocht. Dit poeder zal je niet helpen om je spieren sneller te laten herstellen. De poeder zorgt er wel voor dat je maag gevuld voelt. Je hebt zo geen honger na het sporten en je krijgt zo alleen de vitaminen binnen die je nodig hebt. Het is een slimme tip die ik je graag meegeef bij het maken van deze smoothie.

Benodigdheden

  • 1 Blender of Keukenmachine
  • 3 Bevroren bananen (leg ze gewoon even in de vriezer een avond van tevoren).
  • 500 ml vanillemelk gemaakt van soya.
  • 30 gram cacao of pure chocolade van minimaal 85% cacao.
  • 1 handje verse spinazieblaadjes.

Zet de blender aan en binnen een paar tellen is jouw smoothie klaar. Vind je vanillemelk nou net iets teveel calorieën na je work-out? Geen probleem je kan gewoon gebruik maken van amandelmelk. Amandelmelk geeft dezelfde zoete smaak aan je smoothie af, maar beperkt het gebruik van calorieën.

Nog steeds honger?

Ik kan het me bijna niet voorstellen, maar het kan natuurlijk dat je nog steeds trek hebt. Maak deze smoothie gewoon nog een keer, maar voeg er wel iets meer eiwitpoeder aan toe om je maag echt goed te vullen zonder extra calorieën. Je mag best een eetlepel met eiwitpoeder toevoegen aan jouw Power smoothie!

© 2016-2024 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners