Hoeveel water drink jij op een dag?

Geplaatst op: 5 november 2015

Zeg nou eens eerlijk hoeveel water drink jij nou eigenlijk op een dag? De kans is groot dat je net als mij veel te weinig water drinkt. Iedere dag probeer ik het weer. Braaf vul ik een flesje water en neem ik deze mee naar mijn werk. Ik zet het flesje water neer op me bureau en aan het einde van de dag is driekwart ongeveer op. Helaas is dit nog niet eens een halve liter van de twee liter die we eigenlijk wel moeten drinken. Ik ben helaas iemand die nooit dorst heeft. Geloof me dan is twee liter water ontzettend veel. Gemiddeld drinken we allemaal bij elkaar vier glazen water op een dag. Met een beetje geluk komt dit net aan de liter en dus niet eens de minimale 1,5 liter water.

De voordelen van water.

Ondanks dat het mij ook niet lukt is het wel slim om veel water te drinken. Water kan je helpen om veel gewicht te verliezen. Verkeerde voedingsstoffen worden sneller door het lichaam afgevoerd en plas je als het ware weer uit. Daarnaast zorgt het voor een wake-up call voor je organen. Reden genoeg eigenlijk om bij te houden hoeveel water je nou precies drinkt. Probeer niet alles in de avond te proppen en doe een poging om tijdens het werken die twee liter water te halen voor een optimaal resultaat.

Handige tips om toch meer water te gaan drinken.

Ik ga zelf de uitdaging aan om minimaal twee liter water op een dag te drinken. Op het internet staan gelukkig handige tips om ervoor te zorgen dat je meer drinkt. De eerste is om gewoon een flesje water te kopen in de supermarkt. Je water is dan lekker koud en je hebt een overzicht van wat je nu precies gedronken hebt op een dag. Probeer vervolgens jezelf aan te leren dat je op verschillende momenten wat te drinken pakt. Na een maaltijd of tussendoortje mag je best een glas leeg drinken. De laatste tip ga ik echt zeker weten uitproberen en dat is de Water Daily app. Deze app helpt je herinneren dat je voldoende water moet drinken en wanneer het weer tijd is voor je volgende glas. Je krijgt automatisch een melding wanneer het weer tijd is voor een glaasje water. Handig als je net als ik vergeet om voldoende te drinken.

© 2016-2024 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners