Hoe gezond zijn druiven?

Geplaatst op: 5 oktober 2015

In september en oktober beginnen alle wijnboeren hun druiven binnen te halen. Een deel wordt natuurlijk gebruikt voor het maken van wijn. Maar er worden natuurlijk ook druiven geteeld om te eten. Druiven kom je regelmatig tegen in de supermarkt, maar natuurlijk ook bij de groenteboer. Natuurlijk mag je ze nemen als twee ons fruit, maar hoe gezond zijn de druiven nou eigenlijk? Passen ze in jouw dieet of sla je ze liever over?

Druivensuiker

Eén van de redenen waarom vaak gedacht wordt dat druiven ongezond zijn is vanwege de hoeveelheid suiker die erin zit. De hoeveelheid suiker maakt het voor wijnboeren eenvoudiger om er alcohol mee te maken. Daarnaast zorgt het voor de lekkere zoete smaak. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat er vooral gezonde suikers in druiven zitten. Deze gezonde suikers helpen zelfs om extra vet te verbranden en meer energie te geven tijdens dagelijkse activiteiten en het sporten.

Diverse vitamines.

Druiven zijn een echte vitaminen bom. Er zitten ook een heel hoop antioxidanten in die ervoor zorgen dat je niet ziek wordt. De antioxidanten in druiven zijn zelfs sterker dan vitamine C. Naast antioxidanten kom je vitamine B1,2,3,4,5 en zelfs B6 tegen. De gezondheidswaarde van een druif ligt hierdoor op een 8,3 per 100 gram druiven!

Hoge bloeddruk.

Heb je last van een te hoge bloeddruk? Probeer eens een handje vol druiven te eten. Van natura ondersteunen ze je hartfunctie. De inname van natrium wordt door druiven verminderd, waardoor je een minder groot risico op hart- en vaatziektes loopt. Daarnaast beschermen druiven het verlies aan spiermassa, zodat je gezond kan blijven bewegen.

Druiven gebruiken tegen constipatie.

Als je te weinig water binnenkrijgt, dan krijg je al snel last van constipatie. Dit is vaak erg lastig en je kan er gelukkig wat aan doen door meer water te drinken. Helaas is dit lang niet altijd even eenvoudig. Ik vind het zelf ook vaak moeilijk om echt 2 liter water per dag te drinken. Een eenvoudige oplossing is door voldoende druiven te eten. In druiven zit een hoge concentratie met water. Je kan er zo voor zorgen dat je lichaam weer aangevuld wordt. Daarnaast bevatten druiven ook nog eens vezels. Ze zijn zo extra gezond voor je lichaam!

© 2016-2024 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners