Het slechtste kledingstuk voor je rug! En het zijn geen hakken

Geplaatst op: 29 mei 2018

Hoge hakken dragen al jaren de last dat ze niet goed zijn voor je rug. Maar wist je dat naast een verkeerde houding onze kledingkeuzes een groot probleem spelen bij onze rugklachten. En het ergste nog de hakken zijn daarbij niet de grootste boosdoener!

De grootste boosdoener als het aankomt op rugklachten door kledingstukken zijn de Skinny jeans! En wees eerlijk dit had jij ook niet verwacht? We wisten allemaal dat hoge hakken de houding van je lichaam geen goed doen en dat een grote zware handtas ervoor zorgt dat er meer last op je rug komt. Maar de skinny jeans blijkt nog slechter te zijn voor onze rug. Volgens onderzoekers van de BCA komt dit doordat het ervoor zorgen dat we minder vrij bewegen in skinny jeans. Vooral je heupen en knieën krijg hier minder beweegruimte waardoor je onnatuurlijk gaat lopen.

De lijst met de vijf slechts items voor je rug worden compleet gemaakt door jassen met grote capuchons, schoenen zonder achterkant en tassen welke net even te groot en zwaar zijn.

Natuurlijk moeten we hier wel een kanttekening bij maken dat Skinny jeans dragen nu niet opens over hoeft te zijn. Wissel het af met bijvoorbeeld een leuke jurk, rok of wijdere jeans. Weer een goede reden om je kledingkast aan te vullen.

© 2016-2024 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners