Gebruik jij al vitamine D supplementen?

Geplaatst op: 9 november 2015

De herfst is nu echt begonnen en met de wintertijd kunnen we een stuk minder van de zon genieten. Daar komt nog eens bij dat de zon lang niet meer zo sterk is als voorheen. In de wintermaanden heeft een groot deel van Nederland last van een herfstdip. Je voelt jezelf moe en je hebt het idee dat je een stuk minder energie hebt. Uit onderzoek is gebleken dat we vaak een vitamine D tekort hebben zonder dat we dit weten. Door een vitamine D tekort kan je last krijgen van uitputting, vermoeidheid, energieloos en nog diverse andere klachten. Het kan dus geen kwaad om jouw vitamine D een boost te geven tijdens de herfst en wintermaanden.

Vitamine D als supplement.

Vitamine D wordt bij vrijwel iedere drogist verkocht in de vorm van een supplement. Eén pilletje per dag doet al wonderen en zorgt ervoor dat de wintermaanden niet zo vermoeiend zijn als voorheen. Je merkt al snel dat je niet meer zo vermoeid bent als voorheen. Ik heb zelf laatst mijn vitamine D met een beetje bloed laten testen. Ik bleek ook een vitamine D tekort te hebben, maar de arts verzekerde mij dat dit normaal is als de zon minder gaat schijnen. Ondanks dat het normaal is kan je er wel flink last van hebben. Vooral als je ook nog eens actief bezig bent met sporten. Je spieren kunnen namelijk minder snel herstellen en je krijgt last van spierpijn. Als sporter ben ik dus gaan experimenteren met vitamine D om te kijken wat het effect precies is op mijn lichaam.

Vitamine D uit eten halen.

Vitamine D is eigenlijk gewoon een vitamine die we normaal gesproken opnemen met zonlicht. Uit onderzoeken is gebleken dat we zelfs last kunnen krijgen van stemmingswisselingen als we een tekort hebben aan vitamine D. Het kan dus geen kwaad om te zorgen voor voldoende voorraad. Overigens kom je vitamine D niet alleen tegen in supplementen. Vette vissoorten zorgen bijvoorbeeld niet alleen voor de gezonde vetten, maar ook voor vitamine D. Makreel, zalm en tonijn kunnen we prima eten voor een extra dosis vitamine D. Probeer ook eens wat meer eieren te eten. Een ei is sowieso goed voor het herstel van de spieren en voor sporters. In het eigeel zit ook nog vitamine D dus maak hier flink gebruik van tijdens de wintermaanden.

© 2016-2024 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners