Fris & fruitig wakker worden zonder bak koffie?

Geplaatst op: 27 maart 2019

Voor de meeste is er geen betere start dan te starten met een heerlijke verse kop koffie. Het is dan ook eerder een ritueel dan dat je daadwerkelijk de ochtendcafeïne nodig hebt. Wij hebben in ieder geval een paar andere leuke ochtendgewoontes voor je gevonden om je dag frist & fruitig te starten.

Morning Workouts geven je een boost

Hoe gek het ook klinkt, maar het is echt waar! Een morning workout is de ideale start van je dag! Persoonlijk ben ik er dol op! Een sessie van 20 minuutjes op mijn yogomat en ik kan er de hele dag tegenaan. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om een rondje te gaan lopen, maar ik vind het heerlijk om vanuit mijn bed mijn yogabroek aan te doen.

Brrrrrr! Een ijskoude douche

Het staat niet in mijn top vijf, maar eerlijk is eerlijk het werk wel. Wanneer je opstaat en een koude douche neemt, ben je direct wakker. Ook is het goed voor je haar en huid, want koud water zorgt voor minder uitdroging. Is de koude douche jou iets te extreem? Even je gezicht opfrissen onder een koude kraan kan ook echt een enerigeboost geven.

Zonlicht

Zonlicht doet een mens altijd goed en ook om wakker te worden. Gooi die gordijnen open en stel je lichaam bloot aan vitamine D en serotonine. Bovendien zal je humeur ook een stuk beter ervan worden

Goed ontbijten

Een snel ontbijt met een energiereep klinkt ideaal, maar deze energieboost zal maar van korte duur zijn. Energierepen zitten vol suikers waardoor je later op de dag kan rekenen op een energiedip. Kies eerder voor een voedzaam ontbijt zoals een bak yoghurt met fruit of voor de snelle hap een banaantje.

Wandelen of fietsen

Wat mij betreft de beste tip! Ga wandelen of fietsen naar je werk, ga een rondje doen met de hond of ga gewoon een stuk je lopen. Het buitenzijn zorgt direct voor een energiek gevoel. Zeker als je dat ook nog eens kan doen in combinatie met het ochtendzonnetje

© 2016-2024 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners