De drie lekkerste yoghurt combinaties voor in de ochtend

Geplaatst op: 16 mei 2018

Persoonlijk vind ik het heerlijk om mijn dag te starten met een heerlijke yoghurt combinatie. Persoonlijk gebruik ik altijd Griekse yoghurt, maar dit kan natuurlijk ook met magere yoghurt, Turkse yoghurt of Franse yoghurt. Door het variëren met ingrediënten door de yoghurt eet ik wel iedere dag yoghurt, maar wel met andere voedingsstoffen en smaken. Eigenlijk verveelt het mij nooit en kijk ik stiekem altijd uit naar de start van de dag! Een goede ontbijt is namelijk het halve werk

Yoghurt met rood fruit

Zodra de zon begint te schijnen dan krijg ik er direct zin in. De (Griekse) yoghurt met rood fruit is dan ook mijn persoonlijke favoriet en staat met stip op nummer één. Eigenlijk is het heel simpel en kan je zelf kiezen wat je erin doet als je maar doet wat je lekker vind. Zelf kiezen ik als basis altijd aardbeien en vul ik dit aan met nog één roodfruit soort zoals bijvoorbeeld granaatappelpitjes, frambozen of rode besjes. Voor de crunch voeg ik zelf altijd wat walnoten eraan toe en als ik mijzelf echt wil verwennen wat honing (is zeker niet noodzakelijk)

Yoghurt met mango

Ja ook heel zomers, maar ook voor in de winter erg lekker. De mango hoef je niet vers op de fruitschaal te hebben liggen, want ik haal hem gewoon bij de AH uit de vriezen. De Mangostukjes uit de vriezer laat ik de avond van te voren al ontdooien in de koelkast waardoor ik in de ochtend heerlijke stukjes mango heb. Deze doe ik met een aantal flinke scheppen yoghurt in een kom. Zelf hou ik erg van Dorset Cereals Honey Granola en deze voeg ik dan ook toe aan deze yoghurt. Maar je kan hier natuurlijk ook een andere muesli voor kiezen.

Yoghurt met banaan en havermout

Het halve werk doe je voor deze yoghurt eigenlijk al de avond tevoren. Je schenkt de Griekse yoghurt in een kommetje en voegt daar vervolgens je havermout aan toe. Dek dit schaaltje af en laat het lekker de hele nacht in de koelkast staan. In de ochtend is de havermout heerlijk zacht geworden en hoef je alleen nog maar een banaan te prakken (of in plakjes te snijden) en in je yoghurt te doen. Natuurlijk kan je het nu al eten, maar zelf vind ik het nog erg lekker om wat dingen eraan toe te voegen zoals blauwe bessen en/of walnoten. Kies wat je lekker vind, maar wel waar voedingsstoffen inzitten.

© 2016-2024 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners