De basis voor een gezond eetpatroon

Geplaatst op: 31 augustus 2015

Het is natuurlijk belangrijk dat je gezond eet. Als je er een gezond eetpatroon op nahoudt dan heeft dit invloed op je lichaam. De juiste voeding kiezen is dan ook erg belangrijk. Alleen hoe doe je dat precies? Hoe kun je gezond eten, zonder er uren mee bezig te zijn? In dit artikel helpen wij je vast een handje op weg en vertellen wij je meer over de basis voor een gezond eetpatroon. Door je hier aan te houden, kun je op een heel gemakkelijke wijze gezond eten.

Kies voor onbewerkte, pure producten

De meeste producten die je in de supermarkt ziet liggen, zijn bewerkt. Deze hebben een slecht effect op je welzijn. Kies dan ook zoveel mogelijk voor onbewerkte, pure producten. Deze bevatten niet veel ingrediënten en zitten ook niet vol met E-nummers. Door altijd te kiezen voor pure producten eet je al snel een stuk gezonder. Hiervoor hoef je niet naar een natuurwinkel of boerderij te gaan. In de meeste supermarkten vind je namelijk biologische, onbewerkte producten. Voorbeelden van pure, onbewerkte producten zijn vrije uitloopeieren, biologische kip, onbespoten groentes, magere yoghurt, volkorenbrood en meergranenrijst.

Zorg voor voldoende vocht

Door dagelijks voldoende water te drinken, zuiver je je lichaam. Je spoelt het dan schoon van binnen. Zorg ervoor dat je elke dag ongeveer 1,5 liter water binnenkrijgt. Vind je het lastig om hier aan te komen? Zet dan altijd een flesje water naast je. Als het in het zicht staat, vergeet je het niet en drink je automatisch meer.

Eet verse groentes en fruit

Als je elke dag voldoende verse groente en fruit te eet, zuiver je je lichaam. Je krijgt dan tal van gezonde vezels, vitamines, mineralen en antioxidanten binnen. Deze stoffen zorgen onder meer voor een goede celopbouw en bloedsomloop. Bovendien worden je darmen dan goed geprikkeld en heb je een betere, regelmatigere stoelgang. Kies ervoor om elke dag iets anders te eten.

Kook groentes niet te lang

Kook of bak de groentes niet te lang. Hierdoor gaan er haast geen voedingsstoffen verloren en krijg je genoeg binnen. Je kunt er ook voor kiezen om de groentes te roerbakken. Zo blijven de voedingsstoffen behouden.

Neem de tijd voor een maaltijd

Leer tijdens het eten om goed naar je lichaam te luisteren. In een keer te veel eten, is niet goed voor je lichaam. Eet rustig en niet te veel en zorg ervoor dat je de maaltijd ook echt proeft. Door dit te doe, ben je veel sneller verzadigd en eet je minder en gezonder.

© 2016-2024 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners