De 5 slechtste dingen welke je kan eten voordat je gaat slapen

Geplaatst op: 3 juni 2018

Heerlijk om nog even een snack te nemen voordat je je bed in duikt. Persoonlijk kan ik namelijk echt niet slapen als ik honger heb. Maar pas wel op met wat je gaat eten, want sommige dingen kan je beter laten staan als je een goede nachtrust wilt hebben. Dit zijn de vijf dingen welke je beter kunt laten staan!

Cafeïne

Eigenlijk wisten we dit allemaal wel, maar toch is een kopje koffie of glas cola om de dag mee af te sluiten zo lekker. Wist je dat je biologische klok maarliefst drie uur vooruit geschoven kan worden als je een kop koffie neemt voordat je gaat slapen? Normaal zou je om 11 uur moe worden en met dat kopje koffie pas om 2 uur! Chocolade liefhebbers moeten ook opletten, want ook dit bestaat uit cafeïne en heeft dus invloed op je biologische klok.

Suiker

Suiker zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel omhoog gaat en heeft daarmee een opwekkend effect. Je kan het vergelijken met cafeïne. Doordat je lichaam je bloedsuikerspiegel naar beneden wilt brengen, slaap je onrustig. Laat alles met suiker liever staan als je een goede nachtrust wilt.

Alcohol

Alcohol is geweldig om in slaap te komen, maar verschrikkelijk als het aankomt op de kwaliteit van je slapen. Je wordt vaker en sneller wakker waardoor je waarschijnlijk gebroken aan de volgende dag begint. Doordeweeks kan je de fles wijn dus beter laten staan om scherp en fris op je werk te verschijnen.

Pittig eten

Pittig eten kan ervoor zorgen dat je last krijgt van maagzuur. Wanneer je gaat liggen om te slapen kan dit ervoor zorgen dat dit alleen maar word versterkt. Wanneer je pittige gaat eten doe dit dan vroeg op de avond zodat je lichaam de tijd heeft om dit af te breken.

Teveel water drinken

Water drinken is super gezond en iedereen zou minimaal twee liter per dag moeten drinken. Doe dit alleen niet vlak voordat je gaat slapen, want water zorgt er ook voor dat je veel naar de wc moet. En aangezien het toilet en slapen geen goede combinatie zijn, raden wij je af om veel water te drinken voor je gaat slapen.

© 2016-2024 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners