3 redenen waarom jij nu op reis moet!

Geplaatst op: 30 oktober 2015

Ik zelf ben een echte reiziger en ik wordt gewoon onrustig als ik niet weet of ik binnenkort nog op vakantie ga. Ik droom ervan om in ieder continent op de aarde geweest te zijn. Helaas vanwege mijn budget ben ik slechts 2x buiten Europa geweest in Amerika. Toch heb ik nog inspiratie genoeg en een gigantisch lijstje met landen die ik ooit wil bezoeken. Ik wil jouw overhalen om hetzelfde te doen met 3 redenen waarom jij nu op reis moet gaan!

Reizen is gezond voor je lichaam en geest.

Op dit blog geef ik regelmatig tips hoe je gezond kan leven en reizen hoort daar absoluut bij. De hele dag in een saai kantoorpand zitten helpt natuurlijk niet mee. Ga erop uit en ontdek nieuwe culturen en maak nieuwe vrienden. Het is absoluut gezond om even te ontspannen en de knop helemaal op nul te zetten. Denk even lekker helemaal nergens aan behalve wat je vanmiddag eens gaat doen op je vakantiebestemming. Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken is zelfs gebleken dat mensen die regelmatig reizen langer leven! Handige tip om mee te nemen als je lang en gezond wilt leven.

Reizen is goed voor je ontwikkeling.

Iedereen beland op een gegeven moment in een sleur van opstaan, werken, avondeten, filmpje kijken en slapen. Naast het feit dat zo’n sleur gewoon super saai is draagt het ook niet echt bij aan je ontwikkeling. Door te reizen kan je jezelf echt ontwikkelen. Je leert nieuwe mensen kennen (soms worden ze vrienden voor het leven) en je leert misschien zelfs een andere taal en cultuur. Ga er gewoon op uit en ontdek een totaal ander leven dan je gewend bent. Zodra je thuiskomt bedenk je ineens dat je in misschien twee weken tijd meer geleerd hebt dan in een heel jaar.

De oplossing voor je problemen.

Maak je jezelf zorgen over je carrière? Is het huis alweer een bende? Heb je geen inspiratie meer wat je moet doen met je vrije tijd? Het is tijd om er gewoon even tussenuit te gaan en een citytrip te boeken. Als je geen vrije dagen hebt dan ga je gewoon op vrijdagavond heen en zondagavond terug. Het is een kort tijdsbestek voor een reis, maar je voelt je meteen zoveel beter zodra je terugkomt. Ik herinner me nog goed dat ik thuis kwam van mijn laatste vakantie en dacht hèhè eindelijk is mijn hoofd leeg! Ervaar het zelf en ga er gewoon tussenuit je zal merken dat het een oplossing biedt voor heel veel problemen en je bij thuiskomst alles weer helder kan zien.

© 2016-2024 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners