Multivitaminen

Multivitaminen

Multivitaminen kunnen net die extra boost zijn welke jij dagelijks nodig hebt om lekker in je vel te zitten. Voor zowel sporters als niet sporters zijn vitamines een goede aanvulling op je dagelijkse voeding. Voor elke persoon kan de extra aanvulling anders zijn, kies daarom wat voor jou het beste is.

Multivitamine supplementen

Laat voorop staan dat gezonde voeding de eerste stap is naar een gezonde levensstijl. Multivitamine supplementen zijn daarbij niet perse nodig en is zeker geen vervanging tot de voeding welke je zou moeten innemen. Wel zijn Multivitamine supplementen een goede toevoeging op je dagelijkse voeding.

Multivitamine zwangerschap

Voor zwangere vrouwen zijn multivitamine een erg goede toevoeging op hun dagelijkse voeding. Ondanks de complicaties bij iedere vrouw anders kan zijn zoals vermoeidheid en/of misselijkheid zijn extra vitamines erg belangrijk. Zo heeft bijna elke zwangere vrouw extra foliumzuur (vitamine B11) en vitamine D nodig. Natuurlijk dien je dit altijd eerst met je verloskundige/huisarts te bespreken.

Multivitamine voor deze doelgroepen extra belangrijk

Zoals hierboven al vermeld zijn zwangere vrouwen één van deze doelgroepen die extra vitaminen kunnen innemen. Maar er zijn wel degelijk nog een aantal doelgroepen welke in aanmerking komen om te kijken of zij extra vitamines kunnen innemen. Zo dienen ouderen goed in de gaten te houden of zij voldoende vitamine B12, calcium en vitamine D binnen krijgen. Het kan namelijk zo zijn dat het lichaam hier minder van vasthoud. De laatste doelgroep zijn veganisten en vegetariërs, omdat zij geen dierlijk voedsel consumeren. Doordat B12 alleen in deze voeding zit lopen zij vaak het probleem deze voeding mis te lopen. Ook zie je vaak bij deze doelgroep een te kort aan calcium, zink en ijzer. Overleg bij twijfel altijd even met een deskundige.

© 2016-2023 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners