Inentingen voor een reis

Geplaatst op: 20 september 2016

Bent u van plan om een verre reis te maken? Dan zult u natuurlijk met een aantal zaken rekening moeten houden, voordat u daadwerkelijk in het vliegtuig kunt stappen. Zo zal er ook aan de gezondheid gedacht moeten worden en zullen bepaalde ziektes moeten worden voorkomen. Dit kunt u doen door uzelf in te enten tegen de diverse vervelende ziektes die er heersen. Wij zullen u voorzien van de nodige informatie omtrent inentingen voor een reis, zodat u weet waar er allemaal op gelet moet worden.

Eerder bezochte plek

Een veel voorkomende ziekte in bijvoorbeeld Kenia is gele koorts. Het inenten hiertegen is echter niet verplicht wanneer u rechtstreeks uit Nederland komt gevlogen. Bent u voordat u Kenia inkwam minimaal 7 dagen voor u naar het land af bent gereisd al in een gele koorts land geweest? Dan is het echter wel verplicht om uzelf in te enten tegen gele koorts. Gaat u voor een aantal dagen op safari in Kenia? Dan is het krijgen van een vaccinatie tegen een aantal standaard ziektes aan te raden.

Aanbevolen inentingen

Voordat u vertrekt naar een land in Afrika doet u er goed aan om de mogelijkheden te bekijken van het inenten. Zo zijn er een aantal inentingen verplicht, maar zijn er ook een paar aanbevolen door eerdere bezoekers of uit ervaring.

Zo doet u er goed aan om uzelf in te enten tegen DTP (difterie, tetanus en polio), hepatitis A en toch ook wel de gehele koorts. Het is natuurlijk niet meteen zo dat u de ziekte krijgt, maar wij zeggen altijd: voorkomen is beter dan genezen.

Langer verblijf

Bent u van plan om langer in Kenia te verblijven of moet u voor stage naar het land? Dan zijn er nog een aantal inentingen noodzakelijk voor het bezoek, want u loopt hierbij een nog groter risico. Prikken tegen hepatitis B en tuberculose is sowieso in het hele land aan te raden, maar hiernaast is er voor het noordwesten nog een bijzondere prik nodig, want hier heeft u ook een vaccinatie tegen meningtis nodig.

© 2016-2018 healthychick.nl | Privacyverklaring | Linkpartners