Maaltijd overslaan? Doe het liever niet!

De laatste twee jaar gaat het bij mij goed, maar een paar jaar geleden was het wel anders. De wekker gaat en je hebt geen zin om eruit te komen. Het resultaat is dat je te lang blijft liggen en je geen tijd meer hebt om te ontbijten. Ik sloeg zo bijna dagelijks mijn ontbijt over. Tot het moment dat ik te horen kreeg dat ik voortaan echt moest ontbijten. De Universiteit van Ohio blijkt dit nogmaals te bevestigen. Wetenschappers hebben namelijk aangetoond dat je de kans op overgewicht vergroot door het ontbijt over te slaan.
Testen met muizen.
Wetenschappers hebben onderzoek gedaan met twee groepen muizen. Eén groep krijgt drie keer per dag eten en de andere groep kreeg twee keer per dag te eten. Uit onderzoek bleek dat de levers van de muizen die één keer per dag aten resistent werden tegen insuline. Dit is een voorteken van het ontstaan van diabetes. Daarnaast begint het lichaam met het opslaan van extra vet. Je kan dus sporten wat je wilt, maar als je het ontbijt overslaat kom je als nog enkele kilo’s aan.
Buikvet ontstaat door het overslaan van ontbijt.
In een later stadium ontdekte de wetenschappers dat de muizen die het ontbijt oversloegen vet begonnen op te slaan rond hun middel. Mocht je last hebben van buikvet, dan zou dit weleens een oorzaak kunnen zijn. De conclusie van dit alles is dat je beter geen maaltijd kan overslaan. Het maakt overigens niet perse uit welke maaltijd het is. In alle situaties is het overslaan van een maaltijd niet bepaalt slim voor je dieet.
Verdeel je voeding in meerdere porties per dag.
Als je gewicht wil verliezen, dan is het slim om zelfs meerdere kleine porties per dag te eten. Het is een aanrader om in plaats van drie keer per dag zelfs zes keer per dag kleine porties te eten. Je mag dus best een gezond tussendoortje nemen en zo je insuline gehalte op pijl houden. Zelf neem ik regelmatig een stuk fruit om mijn insuline op pijl te houden. Vooral tijdens het sporten kan ik hier flink last van krijgen als ik geen tussendoortjes eet.